Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 x 125 gr (diepvries)zalmfilet
1 venkel van ± 300 gr
1 gele paprika
1 zakjes amandelschaafsel (45 gr, Baukje)
1 zakje Finesse room-basilicumsaus (40 gr, Knorr)
1 dl witte wijn
4 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel groene pesto

Bereiden

Laat zo nodig de zalmfilets ontdooien en snijd ze in blokjes
van ± 2 cm.
Was de venkel, snijd het groen eraf en bewaar dat voor de
garnering.
Snijd de venkelknol in smalle reepjes.
Was de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snijd
het vruchtvlees in ruiten.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in
± 3 minuten goudbruin.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1
dl water en de wijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de venkel en de
paprika toe en roerbak ± 2 minuten.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Roerbak het geheel nog ± 1 minuut en schep de groenten
dan uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de zalm
± 4 minuten.
Voeg de groenten weer toe en roerbak alles ± 2
minuten.
Roer de pesto erdoor.
Verdeel de roergebakken zalm met de groenten over de borden,
schep de saus
erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Garneer met het venkelgroen.
Lekker met Tagliatelle.

Variatietip: In plaats van amandelschaafsel kunt u ook
pijnboompitten gebruiken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwschotel
Gefrituurde stokvisbeignets
Cajun-roodbaarsfilet met Columbus
Zalm met kruidenkorst
Kreeftentimbaaltje met spinazie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes