Laat zo nodig de zalmfilets ontdooien en snijd ze in blokjes
van ± 2 cm.
Was de venkel, snijd het groen eraf en bewaar dat voor de
garnering.
Snijd de venkelknol in smalle reepjes.
Was de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snijd
het vruchtvlees in ruiten.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in
± 3 minuten goudbruin.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1
dl water en de wijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de venkel en de
paprika toe en roerbak ± 2 minuten.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Roerbak het geheel nog ± 1 minuut en schep de groenten
dan uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de zalm
± 4 minuten.
Voeg de groenten weer toe en roerbak alles ± 2
minuten.
Roer de pesto erdoor.
Verdeel de roergebakken zalm met de groenten over de borden,
schep de saus
erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Garneer met het venkelgroen.
Lekker met Tagliatelle.
Variatietip: In plaats van amandelschaafsel kunt u ook
pijnboompitten gebruiken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |